Svi su gledali Prison Break, Lost i Game of Thrones. Holivud je odavno poznat po svojim visokobudžetnim top serijama, filmovima i crtaćima. Bollywood u poslednje vreme ozbiljno parira Holivudskom glamuru. Tu su i Turske i Latinoameričke serije koje su nam svima privlačile pažnju, ali da li i Srbija može nešto dobro da ponudi? Da li i Sprske serije mogu da privuku pažnju? Evo nekih naših Srpskih favorita.

Montevideo

Serija Montevideo je nastala posle izlaska legendardnog filma Montevideo, Bog te video!. Serija je izašla 2012. godine i delo je poznatok Srpskog reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića. U seriji glume mladi i perspektivni glumci poput Viktora Savić, Miloša Biković i Petra Strugar. serija ima svega 3 epizode, pa ako ste ikada u mogućnosti – pogledajte je.

Budva na pjenu od mora

Još jedno Srpsko remek delo – Budva na pjenu od mora je snimana u Crnoj Gori od 2011. do 2014. godine i ima čak 3 sezone. Mnogi su se nadali da će biti izvačena i četvrta – ali nažalost za sada ništa od tome. Glavni lik je kontraverzni biznismen i zavisnik od uživog klađenja Savo Bačić. Nećemo Vam otkrivati šta se radi u seriji – ali ćemo samo reći da je vredna Vašeg vremena.

Ubice mog oca

Ubiće mog oca je popularna Srpska kriminalistička TV serija. Dobila je mnoge nagrade poput medalje za najbolju seriju, režiju i glavnog glumca. Osvajala je nagrade i za mnoge druge stvari. Serija je premijerno počela sa emitovanjem 23. oktobra 2016. godine i od tada su snimljene 3 sezone koje će nastaviti prikazivanje na Superstar TV-u. Serija je veoma popularna i na društvenim mrežama ima stotine hiljada pratilaca. U seriji je glavni lik Aleksandar dobar detektiv koji se trudi da pronađe ubice svog oca – što se i u samom nazivu spominje.

Bela Lađa

Bela lađa je TV serija koja je počela da se emituje davne 2006. godine i tragično završena 2012. RTS je bio zadužen za emitovanje i uređivanje ove serije a seriju je režirao Mihajlo Vukoratić. Glavni lik u seriji je Šojić koga je tumačio Milan Lane Gutović. Pričalo se da je serija indirektan nastavak “Tesne Kože“, ali to nikada nije zvanično potvrđeno. Serija je urnebesna i prati rast i razvoj Srpskog tajkuna Šojića. Vredi pogledati. Priča se da je za seriju iznajmljeno preko 100 automobila po sezoni.

Vratiće se rode

Vratiće se rode je popularna Srpska TV serija koja ima 25 epizoda koje su snimane tokom jedne sezone. Seriju su radili Dragan Bjelogrlić koji ujedno i glumi u seriji kao i reditelj Goran Gajić. Glavne uloge u seriji su pripale Nikoli Đuričko i Draganu Bjelogrliću. Zanimljivost kod ove serije je što je premijeru gledalo čak 2 600 000 gledalaca, što spada među rekorde u Srbiji. Serija je takođe emitovana u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Jedna od najpopularnijih serija od vremena raspada Jugoslavije.

2 Comments on Najbolje Srpske Serije

2 Replies to “Najbolje Srpske Serije”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *