Postoje mnogo legendarnih filmova, ima ih preko 100. Mnogi ljubitelji filmova diskutuju o najboljim filmovima svih vremena. I svako ima različito mišljenje. Nekome se svidja Pulp Fiction, Fight Club ili neki stariji filmovi. A neko preferira fantastiku pa smatra da je najbolji film Avatar.

Zato sam izdvojio 3 najbolja filma svih vremena. Kakav god zanr preferirate morate se sloziti da su ova 3 filma napravljena da svakoga oduševe. I nema šanse da vam se neki ne svidi.

Bekstvo iz Šošenka (1994)

Bekstvo iz Šošenka - The Shawshank Redemption (1994) - emotivci.com

Ovo je Američka drama snimljena po romanu Stivena Kinga, u glavnim ulogama su Tim Robins i Morgan Friman. U ovom filmu se radi o dvoje ljudi, Endi Dufren (Tim Robins) i Elis Bojd “Red” Reding (Morgan Frimen), koji se sprijatelje u zatvoru i počnu da prave plan kako da pobegu. Nalaze način za bekstvo i dogovore se da se nadju na plaži u Zihuatanehu.

Nemam više šta da kazem o ovom filmu. Nijedna reč ne moze da opiše koliko je ovaj film sjajan. Gledao sam ga više puta i svaki put se oduševim. Film je profesionalno uradjen a to pokazuje i činjenica da je nominovan sa 7 Oskara i 2 Zlatna globusa.

Bekstvo iz Šošenka – filmski raspust

Kum (1972)

The Godfather' Movie Tour from Taormina | Corleone, Italy Activities -  Lonely Planet

Ovo je Američka krimi drama u režiji Fransisa Forda Kopole, ovaj film je uradjen po romanu Maria Puza. Igraju jedni od najpoznatijih glumaca ikada kao što su Marlon Brando, Al Paćino, Džejms Kano, Robert Duval i Dajan Kit. Priča filma pokriva period od 10 godina i prati italijansko-američku porodicu Korleone.

Nepostoji čovek koji nije gledao ovaj film ili barem čuo za njega. Čak iako je stariji film preko instagram reklamiranja ovaj film dostigao je veliku popularnost i kod mladjih i novijih generacija. Ovo je kako bih ja nazvao remek delo. Ovaj film je osvojio 5 Zlatnih globus i 3 Oskara.

The Godfather' Trilogy's Greatest Quotes for Entrepreneurs

Borilački klub (1999)

Fight Club at 20: the prescience and power of David Fincher's drama | Film  | The Guardian

Kao što sam na početku spomenuo ovaj film. Ovo je satirična crna komedija, snimljena prema istoimenom romanu Chucka Palahniuka. Glavni glumci su Bred Pit i Edvard Norton. Film je pun nasilja i crnog humora. Bezimeni protagonist (Edvard Norton) je običan čovek koji se upoznaje u borilačkom klubu sa Tylera Durdena. On se upliće u ljubavni trougao između njega, Durdena i Marle Singer (Helena Bonham Carter). Često se spominje kao jedan od najkontraverznijih filmova 1999 god.

Ovaj film će vas sigurno oduševiti. Ljudi imaju podeljena mišljenja o njemu, ali su ta mišljenja uglavnom pozitivna. Film je dobio dosta nagrada.

Zanimljiva činjenica oko ovog filma jeste to da je imao dosta uticaja na svoje gledaoce. Muškarci su na primer počeli da idu u sportske kladionice. Zato što je glavni junak u ovom filmu obozavao da se kladi.

Everyone Misunderstands the Point of Fight Club | Literary Hub
Leave a Comment on 3 najbolja filma svih vremena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *